Seks Suveræne Sæsoner

Siden Suveræne Sæsoner udkom for første gang i 2007, har familieplanlægningskalenderen vokset sig til at være en helt igennem suveræn succes. Faktisk så stor at kalenderen har indtjent et overskud på intet mindre end en og en kvart million kroner, som går til at hjælpe mennesker, der er på flugt i verdens brændpunkter. At kalenderen i så høj grad har fundet sin vej ind i de danske hjem, skyldes et kæmpemæssigt stykke frivilligt arbejde udført af super dedikerede mennesker samt en stor velvilje hos salgsleddene. Og så de trofaste fans selvfølgelig! I den forstand er kalenderen et stjerne-eksempel på et velfungerende CSR-projekt, hvor alle giver af netop det, de er bedst til. Og derfor har det været muligt at holde produktionsomkostningerne nede år efter år.

Hjælpen er nået bredt ud
Kalenderen har hjulpet flygtninge på flere kontinenter. På Afrikas Horn er støtten gået til at hjælpe stærke kvinder med at etablere små virksomheder med salg af blandt andet pasta og brød i en periode, hvor ekstrem tørke og fødevaremangel præger regionen. Og i Myanmar har kalenderen støttet klimafordrevne, der mistede alt, da cyklonen Nargis ramte landet.

Salgstallet boomer!
Den første kalender i 2007 havde en markant anderledes volumen end den kalender, vi kender i dag. Første gang den skulle sælges var både ansatte fra Dansk Flygtningehjælp, Sonja, Tina og hendes mor rundt med kalenderen på bagagebæreren. Allerede året efter begyndte boghandlere og supermarkeder at fatte interesse for kalenderen, hvilket for alvor gav salgstallet et boom!

Quinoa, tang og tofu?!
I årenes løb er kalenderkøberne blevet udsat for lidt af hvert. De loyale købere har skullet lære, at selvom tofu ligner feta, skal det tilberedes helt anderledes. De har lært at udtale quinoa [kinoa], at miso efter sigende ikke kun smager godt i supper, men også er effektivt mod tømmermænd, og at tang kan være en delikatesse, og ikke blot noget der strejfer benene i havet om sommeren! Kalenderen har hele vejen igennem haft et fokus på at spise frugt og grønt i sæson, dog gerne med et pift – et strejf – et hint af orientalske farverige krydderier a la Suveræne Scheftelowitz.

Og vi fortsætter…
Holdet bag kalenderen står nu igen klar til at levere årets kalender. Suveræne Sæsoner 2013 er snart klar til de trofaste fans og nybegynderne. Næste års kalender støtter det vigtige arbejde i Vietnam med at forhindre ulykker forårsaget af miner samt ueksploderet ammunition, der ligger gemt i jorden.

Kristina Søs Henriksen og Julie Nynne Bune, Dansk Flygtningehjælp

Dette indlæg blev udgivet i Gæstebloggere. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>