Suverænt spansk

Køkken- og forkælelseskursus i Casa Doña Angela, Frigiliana, Andalusien
Den 6. til 13. april 2013

Min mand Lasse Thielfoldt og jeg åbner dørene til vores unikke Bed & Breakfast Casa Doña Angela. Huset er beliggende i en hvid bjergby Frigiliana i det skønne Andalusien. Her vil kursusdeltagerne blive forkælet med den lækreste mad, ypperlige spanske vine og spektakulære vandreture. Det andet værtspar under opholdet er Annette Raaschou og Lars Larsen fra den legendariske restaurant Skipperhuset i Fredensborg. I de helt særlige og charmerende rammer i byhuset med egen swimmingpool og subtropisk have oplever vi en uge med gastronomi, motion og velvære. Deltagerne bor i smukke værelser, hvor der er kælet for detaljerne, har mulighed for at lave mad sammen med Tina og Lars og at komme på vandreture i den tilstødende nationalpark. Samtidig vil der fra tid til anden være pauser til at dase ved poolen, slentre rundt i Frigiliana, tage på oplevelse i nationalparken på egen hånd eller gå på stranden ved den nærliggende livlige kystby Nerja.

Se mere fra Casa Doña Angela her – vi har lige fået lagt en masse nye fotos på siden.

Program
Dag 1, lørdag: Rejsedag, København-Malaga. Ankomst kl. 10.30. Transfer fra lufthavnen til Frigiliana og Casa Doña Angela (50 min.). Indlogering og briefing med cava og tapas. Herefter rundvisning i byen og lille vandretur op ad bjerget til Castello de Lizar med den storslåede panoramaudsigt over byen, bjergene og havet. På vejen hjem er der vinsmagning hos et par af de lokale vinhandlere. Frigiliana er kendt for fremstillingen af sin egen søde vin, som er glimrende i madlavningen. Om aftenen forkæler vi jer med en delikat middag, hvor de, som har lyst, kan deltage i forberedelserne.

Dag 2, søndag: Morgenmad og tur til det charmerende og farverige loppemarked i Nerja. Herefter frokost på den idylliske Garden Restaurant – Frigilianas bedste spisested. Om aftenen går vi i køkkenet og laver ”suveræne” og klassiske spanske tapas. Vi skal f.eks. smage de små stegte padronpeberfrugter, de lokale hjertemuslinger og de klassiske marinerede ansjoser. Ingen tapas uden sherry! Så derfor vil vi smage os igennem et lille udvalg af denne enestående spanske drik.

Dag 3, mandag: Efter morgenmaden starter vi opstigningen til El Fuerte (972 m.o.h.). Stedet, hvor det sidste store slag stod mellem kristne og maurere i 1569. Efter 2½ times vandring når vi toppen. Vi nyder vores velfortjente hjemmesmurte madpakker og den betagende 360 graders udsigt over vores lille landsby, naturparken og havet. Vel ankommet tilbage til Casa Doña Angela overlades resten af eftermiddagen samt aftenen til eget initiativ.

Dag 4, tirsdag: Morgenmad og tur til nærliggende Almuñecar, hvor vi køber ind til aftenens tema på det lille velassorterede madmarked. Vi spiser frokost på den eksotiske strand Cantarrijan, som er en af de mange små, charmerende strande, der findes langs Costa Tropical. Vi går i køkkenet om eftermiddagen med de lokale råvarer til Tinas Suveræne Spanien og laver retter som paprikakylling med oliven og safran, spansk hummus med ristede marconamandler og meget mere.

Dag 5, onsdag: Morgenmad og vandretur i dalen ved El Achebuchal med tilnavnet Spøgelsesbyen – forladt som resultat af Francos opgør med guerillabevægelsen. Efter 50 år i glemsel fremstår byen nu smukt og autentisk genopbygget. Vi spiser frokost på den rustikke landrestaurant. Resten af dagen fri med mulighed for at slappe af ved poolen eller tage til stranden og den livlige kystby Nerja.

Dag 6, torsdag: Efter morgenmaden kan man opleve markedsdagen i Frigiliana, besøge Galleri Krabbe, med værker af den herboende kunstner Arne Haugen Sørensen, og den lokale akvarelmaler Claus Hinkel. Der købes ind til aftenens tema Det Klassiske Spanien. De som har lyst går i køkkenet om eftermiddagen og laver aftensmad, som kan være kanin på grill med romescosauce, paella eller langtidssimret lammeskulder, ledsaget af Tinas grøntsagstryllerier.

Dag 7, fredag: Morgenmad og byvandring i nabolandsbyen Torrox med besøg på olivenmølle og mulighed for køb af olivenolie. Besøg hos Annette og Lars i deres forrygende byhus til lidt mad og drikke. Kig med når Casa Doña Angelas marokkanske husholderske Latifa laver aftenens mauriske middag, som består af blandt andet Bastila – indbagt kylling med mandler og Lammetagine med dadler og abrikoser.

Dag 8, lørdag: rejsedag, Malaga-København, transfer til lufthavn. Ankomst København 14.30.

Inkluderet
•Fly København-Malaga T/R
•7 dages ophold med delikat morgenmad
•4 køkkenskoler: Tapas & Sherry, Tinas Suveræne Spanien, Det klassiske Spanien og Det Mauriske Køkken – med spisning og tilhørende vine.
•1 middag i Casa Doña Angela.
•6 frokoster på restauranter, i Casa Doña Angela, hos Lars og Annette samt picnic, inklusive drikkevarer.
•2 vandreture
•Tur til søndagsmarked i Nerja
•Markedstur til Almunecar
•Byvandring i Frigiliana
•Byvandring i Torrox med besøg på olivenmølle
•Transfer til og fra aktiviteter samt lufthavn, hvis man kommer med de reserverede flyafgange

Pris kr. 9950,-

Praktisk info
Der er plads til 10-12 kursister på kurset, som alle bor i dobbeltværelser. 2 af kursisterne bor i en charmerende lejlighed hos Lars og Annette 5 minutter fra Casa Doña Angela.
Enkeltværelsestillæg: 2100 kroner.
Der kan forekomme mindre ændringer i kursusprogrammet.
Dækket af rejsegarantifonden.

Book og spørgsmål her
lasse@thielfoldt.dk

Dette indlæg blev udgivet i Udlandet. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>