Om Tina

Tina Scheftelowitz

 • Madskribent, kogebogsforfatter, produkt- og konceptudvikler, iværksætter
 • Ekspert i grøntsager og hverdagsmad
 • Forfatter til mere end 20 kogebøger – heriblandt de ”Suveræne” (de fleste skrevet sammen med Sonja Bock) – som tilsammen, siden 1997 hvor Suveræne Salater udkom, er udgivet i 1 million eksemplarer.
 • Medindehaver af kursusstedet og luksus Bed & Breakfast Casa Doña Angela, Frigiliana, Andalusien, Spanien
 • Iværksætter af og tidligere partner i Floras Kaffebar 1991-1995 og kaffefirmaet og cafeen Amokka 1998-2005
 • Produktudvikler for fødevarevirksomheder
 • Konsulent for cafeer, restauranter og iværksættere
 • Tidligere madskribent i Politiken, Magasinet Liv, IN, Mad & Venner, Samvirke med flere
 • Foredragsholder
 • Har gennem frivilligt arbejde støttet bl.a. Dansk Røde Kors, Hjerteforeningen og Dansk Flygtningehjælp.
 • Bor i Andalusien og København, gift med Lasse Thielfoldt, 2 børn fra 1992 og 1996, uddannet køkkenleder, født i 1964.

Mine missioner

At få folket til at spise flere grøntsager – og følge sæsonerne – ved at gøre det til en fest.
At få mennesker til at mødes, på trods af forskelligheder.
At få os til at nyde fra hjertet. Smilet og grinet er den korteste vej.

 

Hvorfor nu det?

Det er da fordi, at jeg selv har lyst til at møde mennesker, at jeg elsker at grine så meget som muligt. Hvem gør ikke det? Jeg ser grøntsagerne som et middel. De er ikke kaninspise for de frelse men kulørte sundhedsgranater som kan serveres på et utal af måder: stegte, bagte, dampede og ikke mindst rå. Med forskellige smagstilsætninger, krydderier og krydderurter, med syre og sødme. Og med et gran af bitterhed.

Grøntsager er og bliver en fest. Jeg spiser dem, fordi de smager godt, og fordi de er smukke og farverige, i forskellige former og konsistenser. De giver en lethed i kroppen, når jeg har spist. Og de får mig til at FØLE mig sund. Jeg ved også, at kaninspisen har en masse positive bieffekter: vi får et bedre miljø, vi kan mætte flere munde, maden bliver mere varieret, vi føler os bedre tilpas, vi undgår en masse sygdomme, vi spiser mindre af det usunde og meget mere.
Jeg mangler at skrive, at jeg ikke er vegetar.

Historien om dengang en salat blev mere end kinakål med ærter og majs

Du tror det er løgn, men den gang jeg startede med at lave salater var der stort set 2 variationer på de danske frokost- og middagsborde: enten en gang snittet kinakål med optøede ærter og majs eller frokostens majonæsesalater.
I 1991 åbnede jeg Floras Kaffebar i Blågårdsgade på Nørrebro i København sammen med min mand Lasse Thielfoldt. Her var Sonja Bock køkkenchef og sammen med hende, og de andre dygtige kokke som arbejdede der, udviklede jeg et salatkøkken, som siden blev til den første kogebog Suveræne salater & brillante buffeter, der udkom i 1997. Vi solgte cafeen i 1995.

I 1998 åbnede min mand og jeg og partnere AMOKKA Café & Kaffefirma på Østerbro i København. Her var den friskristede kaffe og det moderne cafékøkken omdrejningspunktet. Inspireret af dette miljø udgav jeg i 2002 kogebogen Kaffeslabberas. Caféen og varemærket AMOKKA er i dag solgt, men mit hjerte banker stadig for god kaffe.

Siden har jeg skrevet en perlerække af bøger, som tilsammen er udkommet i 1 million eksemplarer. Jeg er utrolig stolt af at være nået ud til så mange mennesker med glæden og begejstringen over den gode og sunde hverdagsmad, hvor grøntsagerne er udgangspunkt og omdrejningspunkt. Bøgerne er skrevet alene eller sammen med Sonja Bock eller andre. Jeg elsker samarbejder, og tror grundlæggende at 1+1 = 3. Sammen er vi stærkere.

Der er lukket for svar.