Sæsonoversigt

Spis i januar

SÆSON: Champignon, grønkål, gulerod, hvidkål, jordskok, julesalat, kartoffel, løg, pastinak, peberrod, persillerod, porre, pære, rosenkål, rødbede, rødkål, savojkål, selleri, skorzonerrod, æble.

Spis i februar

SÆSON: Agurk, champignon, grønkål, gulerod, hvidkål, jordskok, julesalat, kartoffel, løg, pastinak, peberrod, persillerod, porre, rosenkål, rødbede, rødkål, salat, savojkål, selleri, skorzonerrod, æble.

Spis i marts

SÆSON: Agurk, champignon, gulerod, hvidkål, jordskok, julesalat, kartoffel, løg, pastinak, peberrod, persillerod, porre, radise, rosenkål, rødbede, rødkål, salat, selleri, skorzonerrod, tomat, æble.

Spis i april

HØJSÆSON: Ramsløg. SÆSON: Agurk, asparges, champignon, cherrytomat, gulerod, kartoffel, løg, pastinak, peberrod, persillerod, porre, rabarber, radise, salat, spæde salatblade, tomat, æble.

Spis i maj

HØJSÆSON: Agurk, asparges, rabarber, spæde salatblade. SÆSON: Bladselleri, blomkål, champignon, cherrytomat, nye gulerødder, kartoffel, nye løg, radise, ramsløg, salat, spidskål, spinat, tomat.

Spis i juni

HØJSÆSON: Agurk, asparges, cherrytomat, hyldeblomst, nye gulerødder, nye kartofler, nye løg, rabarber, radise, salat, spinat, spæde salatblade, tomat. SÆSON: Aubergine, bladselleri, blomkål, champignon, fennikel, forårsløg, jordbær, majroe, peberfrugt, sommerhvidkål, spidskål, stikkelsbær, sødkirsebær.

Spis i juli

HØJSÆSON: Agurk, blomkål, broccoli, cherrytomat, forårsløg, jordbær, nye kartofler, majroe, peberfrugt, radise, ribs, nye rødbeder, salat, spæde salatblade, solbær, sommerhvidkål, spidskål, spinat, stikkelsbær, sødkirsebær, tomat, ærter. SÆSON: Aubergine, bladselleri, blomme, champignon, fennikel, nye gulerødder, hindbær, nye løg, melon, mirabel, porre, rabarber, surkirsebær.

Spis i august

HØJSÆSON: Agurk, aubergine, blomkål, blomme, broccoli, bønne, cherrytomat, drueagurk, forårsløg, gulerod, hindbær, løg, majroe, melon, mirabel, peberfrugt, radise, nye rødbeder, salat, spæde salatblade, spinat, surkirsebær, sødkirsebær, tomat, ærter. SÆSON: Asie, bladselleri, blåbær, brombær, champignon, fennikel, jordbær, kartoffel, majs, pastinak, peberrod, persillerod, porre, rabarber, ribs, savojkål, solbær, sommerhvidkål, spidskål, squash, stikkelsbær, æble.

Spis i september

HØJSÆSON: Asie, blomme, blåbær, brombær, bønne, drueagurk, græskar, gulerod, jordskok, kvæde, løg, majs, pastinak, peberrod, persillerod, porre, pære, rabarber, nye rødbeder, rødkål, salat, spæde salatblade, savojkål, spinat, squash, æble. SÆSON: Agurk, aubergine, bladselleri, blomkål, broccoli, champignon, cherrytomat, fennikel, grønkål, hasselnød, hindbær, hvidkål, hyben, hyldebær, kartoffel, majroe, melon, mirabel, peberfrugt, radise, rosenkål, selleri, skorzonerrod, tomat, vilde svampe.

Spis i oktober

HØJSÆSON: Græskar, grønkål, gulerod, hasselnød, hvidkål, hyben, hyldebær, jordskok, løg, majs, pastinak, peberrod, persillerod, porre, pære, rosenkål, rødbede, rødkål, savojkål, selleri, skorzonerrod, valnød, vilde svampe, æble. SÆSON: Agurk, asie, aubergine, bladselleri, blomkål, broccoli, champignon, cherrytomat, fennikel, kartoffel, kvæde, majroe, peberfrugt, radise, salat, spæde salatblade, spinat, squash, tomat.

Spis i november

HØJSÆSON: Grønkål, hvidkål, jordskok, pastinak, peberrod, persillerod, porre, rosenkål, rødbede, rødkål, selleri, skorzonerrod, æble. SÆSON: Agurk, aubergine, bladselleri, blomkål, broccoli, champignon, gulerod, julesalat, kartoffel, løg, peberfrugt, pære, salat, savojkål, tomat, valnød, vilde svampe.

Spis i december

HØJSÆSON: Grønkål, porre, rosenkål. SÆSON: Bladselleri, champignon, gulerod, hvidkål, jordskok, julesalat, kartoffel, løg, pastinak, peberrod, persillerod, pære, rødbede, rødkål, salat, savojkål, selleri, skorzonerrod, æble.

 

————————————————————-

Flere tip

• Køb de varer, der er produceret i Danmark. I supermarkedet står der ved grøntsager og frugt, hvor de kommer fra.

• De fleste mennesker har 5-10 retter, som de laver igen og igen. Udskift grøntsagerne i disse retter med sæsonens grøntsager. Fx kan en kødsovs om efteråret være med knoldselleri, om vinteren med porrer, om foråret med asparges og om sommeren med aubergine. Kylling kan bages med rodfrugter under om vinteren, med rabarber om foråret, med fennikel om sommeren og med svampe om efteråret. Bare eksempler – kombiner gerne flere slags grøntsager og frugter og VARIER, VARIER, VARIER.

• Køb grøntsager og frugt hos www.aarstiderne.com eller lignende firmaer, så er de både økologiske og sæsonens bedste.




Der er lukket for svar.